Music Awards Package available now

Invalid download ID. Invalid download ID.

 

Belgische artiesten strijden voor Best Belgian Act op EMA’s

Belgische topacts Lost Frequencies, Coely, Loïc Nottet, Bazart en Oscar And The Wolf  maken dit jaar kans op de felbegeerde award voor Best Belgian Act tijdens de MTV EMA 2017, dat maakt Viacom-zender MTV vandaag bekend. Op zondag 12 november is de show vanaf 21.00 uur live vanuit Londen op MTV te volgen.

Chereen Gayadin, Director Talent & Music Viacom Benelux: “De vijf talentvolle genomineerden wisten ons afgelopen jaar te verrassen op het gebied van muzikaal succes en fan engagement. We zijn enorm trots op de diversiteit die deze Belgische artiesten bieden binnen de huidige muziekcultuur en daarom bieden we ze door middel van deze nominatie graag een podium buiten België.”

Maurice Hols, SVP en General Manager Viacom Benelux: “De MTV EMA is het grootste muziekspektakel van het jaar en elk jaar weer een hoogtepunt voor Viacom Benelux omdat het onze fans zowel online, offline als via televisie samen brengt. Nadat we de show vorig jaar naar Rotterdam hebben kunnen halen is de Benelux dit jaar met deze vijf Belgische genomineerden wederom goed vertegenwoordigd. De MTV EMA Pre-Party, die we 8 november in Antwerpen houden, is een viering van al dit lokale talent en een mooie kick-off voor de show in Londen.”

11 Belgische artiesten genomineerd bij de XITE Awards

De genomineerden voor de XITE Awards 2017 zijn bekend! Nog nooit eerder waren zoveel Belgische artiesten genomineerd voor een XITE Award. De grootste kanshebbers zijn Lost Frequencies, Oscar & The Wolf, en Dimitri Vegas & Like Mike. Stem vandaag nog op xite.be/xa17 en bepaal hoeveel landgenoten op donderdag 23 november hun XITE Award mogen afhalen in de Melkweg in Amsterdam. 

In totaal maken 47 nationale en internationale artiesten kans op een van de 11 XITE Awards,waaronder Best Song, Best Belgian, Best Kickstart, Best International en natuurlijk Best Music Video. Lost Frequencies, Oscar & The Wolf en Dimitri Vegas & Like Mike maken ieder kans op twee awards. Daarnaast zijn onder meer Lil’ Kleine, Martin Garrix, Bazart en Dua Lipa genomineerd. Check hier de volledige lijst van genomineerden.

De XITE Awards worden georganiseerd door muziekzender XITE. De avond is een ultieme mash up van het muziekjaar 2017, verpakt in een vette awardshow met optredens van (inter)nationale artiesten, dj’s en opkomende talenten. Bizzey, bekend van de hit Traag, is dit jaar de host van de XITE Awards en trapt de avond af met een spetterend optreden. De volledige line-up wordt deze maand bekendgemaakt via xite.be/xa17.