MTV, Comedy Central en Spike in regie bij Transfer

Transfer verwelkomt vanaf 1 januari 2017 de Viacom-zenders MTV, Comedy Central en Spike. Transfer zal vanaf die dag instaan voor de verkoop van spot, non-spot en online video en dat zowel in Vlaanderen als Wallonië.

Vanaf 1 januari 2017 verhuist de regie van de Viacom-zenders MTV, Comedy Central en Spike naar de thematische regie Transfer. Tot nu toe was de regie voor deze zenders in handen van SBS Belgium. De samenwerking met SBS wordt op 31 december na wederzijds overleg stopgezet.

Viacom International Media Networks Benelux

Viacom Benelux kiest nu voluit voor Transfer in België voor de Youth & Music en Comedy & Entertainment-merken in de zenderportfolio van het mediabedrijf.

Maurice Hols, General Manager Viacom Benelux: “Transfer heeft zich sindsde lancering in 2011 bewezen als commercieel saleshuis voor thematischetelevisiekanalen in de Belgische markt. We zijn dan ook zeer enthousiast omde sales voor de Viacom-merken MTV, Comedy Central en Spike onder tebrengen bij Transfer. We geloven dat we een sterk strategisch voordeel kunnenbehalen door de wijze waarop Transfer de markt benadert en samen op tetrekken met andere themakanalen om zo een nog interessantere propositie tekunnen bieden voor adverteerders in de Belgische markt.”

Transfer

Transfer focust op themazenders en is hiermee de enige thematische regie in België. Al meerdere jaren op rij is Transfer de snelst groeiende reclameregie van het land. Met de komst van de vier nieuwe zenders vergroot Transfer zijn zenderaanbod naar 24 zenders, verdeeld over de twee landsdelen.

Birgitta De Smet, CEO en Managing Partner vanTransfer: “De vier zenders van Viacom Benelux, MTV Vlaanderen, MTV Wallonië, Comedy Central en Spike zijn de ‘perfect fit’ met Transfer. Ze delen onze focus op premium content voor ‘millennials’. Ze maken ons nog sterker op thema’s als comedy en muziek, op de mannelijke doelgroepen maar ook bij jonge vrouwen. Ze sluiten naadloos aan op het groeiverhaal van Transfer door de succesvolle lanceringen van Comedy Central en Spike, de unieke positie van MTV in Franstalig België en de explosieve groei van MTV in Vlaanderen dit najaar.”