VICELAND presenteert ‘King of the Road’

‘King of the Road’, de show waarin drie teams van bekende skateboarders het tegen elkaar opnemen komt naar Vlaanderen. Onder de skaters bevindt zich Axel Cruyberghs, een Vlaams talent dat sinds de uitzendingen behoort tot de beste skateboarders ter wereld. 

VICELAND, het lifestyle – en entertainment TV-kanaal van VICE, lanceert aankomende vrijdag 28 april het eerste seizoen van ‘King of the Road’. De serie introduceert één van de grootste Vlaamse  skatetalenten: Axel Cruysberghs. Hij verovert in de serie een plaats in het team ‘Toy Machine’. Tussen de top van de Amerikaanse skatewereld vervult  dit Vlaamse talent een prominente rol. Sinds de opnames heeft Cruysberghs zich ontpopt tot professionele skater en behoort hij tot de beste skateboarders ter wereld (Boardr Global Rank).

In de serie, bestaande uit 12 afleveringen van telkens een uur, nemen drie teams van prijswinnende professionele en vrijetijdsskaters het tegen elkaar op door opdrachten uit te voeren, van trucs op halfpipes tot lange grinds. Gedurende een roadtrip van twee weken door Noord-Amerika moeten de skaters ook minder voor de hand liggende opdrachten uitvoeren om de wedstrijd te winnen.  Zo moeten ze bijvoorbeeld een teamgenoot tatoeëren of naakt een hotel binnenlopen.

Stefan Tieleman, General Manager VICELAND Benelux: “de rauwe vibe van de onderbelichte skate scene in ‘King of the Road’ past perfect binnen onze visie: het creëren van gedurfde content over onderwerpen die in het huidige televisielandschap niet aan bod komen. Deze intieme blik in het intrigerende rock ‘n roll leven van skaters geeft, op een toegankelijke manier, inzicht in een relatief verborgen levensstijl.”

‘King of the Road’ zal elke vrijdag om 22.00 te zien zijn op VICELAND, Telenet kanaal 21.